Veulenvisite bij Familie Van Straaten

Bij familie Van Straaten in Den Ham gaan sport en fokkerij hand in hand. Het gegeven ‘van een springpaard, komt een springpaard’ komt hier volop tot uiting. Al generaties lang wordt er streng geselecteerd op gezondheid, instelling en kwaliteit, en dat werpt zichtbaar zijn vruchten af. Op 19 mei zal hier de Paardenkrant Veulenvisite worden georganiseerd.

 

 

De fokkerij van Van Straaten heeft al talloze internationale springpaarden opgeleverd en alleen de beste merries worden ingezet voor de fokkerij. Dit resulteert in jaarlijks zo’n 25 veulens, uit zowel Duitse (Holsteiner stammen 173, 6893 en 890) als Nederlandse prestatiefamilies (Belleamie-, Lottie/Zottie-, Tivonne- en Teusie-stam). Veulens waar ieder jaar grote internationale belangstelling voor is.

 

Visie

De meeste merries krijgen twee tot drie veulens voordat ze zich gaan bewijzen in de sport. Dankzij de doorlopende selectie, veelal korte generatie-interval en het aanparen met hengsten die zelf ook uit topstammen komen, wordt de fokkerij naar een hoger plan getild. “Doordat de gezondheid en sportaanleg zo verankerd liggen in onze fokkerij, wordt de zekerheid groter. Daarbij verkopen we ieder jaar al onze hengstveulens, en kunnen fokkers hier ook terecht voor interessante merrieveulens wanneer we voldoende opvolging voor onze jonge merries hebben. Een deel van onze fokproducten wordt door onze kinderen in de sport uitgebracht tot internationaal 1.45m-niveau, en we kunnen er ook erg van genieten wanneer anderen succes hebben met paarden uit onze fokkerij”, vertelt Fred van Straaten.

 

Instelling

De sport levert keer op keer waardevolle informatie op voor de fokkerij, zeker wat betreft de instelling en hardheid van de paarden. “We hebben in de loop der jaren heel wat stammen gehad maar we zijn alleen verder gegaan met de lijnen waaruit generatie op generatie goede, gezonde paarden komen die foutloos naar de overkant willen springen. Want dat zijn eigenschappen waar de sport om vraagt, en waarmee je het verschil kan maken.” Op zaterdag 19 mei wordt een uniek kijkje in de keuken van het veelzijdige bedrijf van Familie Van Straaten geboden. Zo worden er veulens getoond van hengsten als Aganix du Seigneur Z, Apardi, Bamako de Muze, Casallo Z, El Torrero de Muze, Ducati van ’t Schuttershof, Nestor de Mariposa en Global Express. 

Inschrijven

Opgeven voor de veulenvisite bij Familie van Straaten kan via deze link.

Nieuwe site

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuwe site voor deze succesvolle hippische familie. Binnenkort valt deze te bewonderen!

Are you looking for the best website template for your web project? Look no further as you are already in the right place! In our website templates section you will find tons of beautiful designs - for any kind of business and of any style. You are in a unique place - join us today BIGtheme NET

CONTACT

Wij staan u graag te woord om alle mogelijkheden te bespreken.

Hippic Projects
Koggeweg 54
1607MT Hem
info@hippicprojects.nl
KVK nr. 5531830

Jenneke Smitjenneke@hippicprojects.nl / +31 (0)6 15010660
Anne Meesteranne@hippicprojects.nl / +31 (0)6 24236172